Hermetiseringskurs, Århus Gård 20. september 2025 kl 10-16

Adresse: Århus Gård, Århusveien 191, Skien
Tid: 20.september 2025 kl 10-16

Lunsj og kaffe/te er inkludert i kursprisen.
Du får også med to glass hermetisert mat med hjem, og et lite hefte med noen oppskrifter og sjekklister for de ulike hermetiseringsmetodene. 
Ta med egne glass!

Ting vi skal igjennom:

Hermetisering – hva er det?

  • Hva gjør maten dårlig
  • Trykkhermetisering og vannbadhermetisering – hva er forskjellen?
  • Clostridium botulinum – hva er greia?
  • Hva er en trykkhermetiseringskjele, og hvordan får man tak i en sånn
  • Svar på alle spørsmålene dine
  • Praktisk vannbad hermetisering – Vi hermetiserer tomater og lager tacosaus. Og du får min oppskrift (kremt fremgangsmåte) for å lage tacosaus for ett helt år.
  • Praktisk trykkhermetisering – vi hermetiserer bønner/kikerter, kjøtt og kraft. Kanskje suppe, vi får se hva vi gjør.
  • Du får kurshefte med sjekklister for fremgangsmåte.
  • Innimellom lager vi også en enkel lunsj som vi nyter sammen.

 

OPPGAVE TIL DEG:
Ta med to-tre glass med lokk som blir tett, for eksempel to rengjorte sylteagurkglass og ett tacosausglass. Det viktigste er at de ikke er for store, ca 0,5 l er fint.
Vi fyller disse med mat, og så får du med deg hjem det vi lager.


Vilkår for kurset:
Vilkår for påmelding
Avbestilling: Påmeldingen er bindende. Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir refusjon minus et administrasjonsgebyr. Etter dette refunderes ikke kursavgiften.
Allergier: Gi beskjed om allergier eller kostholdspreferanser ved påmelding.
Ansvar: Du er selv ansvarlig for å følge gode rutiner for mattrygghet etter kurset.
Endringer: Vi forbeholder oss retten til å justere kursinnhold, og rammene rundt kurset.
Personvern: Når du melder deg på kurs og registrerer din epostadresse, meldes du automatisk på epostlisten. Din kontaktinfo deles ikke.
Avlysning: Ved avlysning grunnet sykdom, vær eller lignende, tilbys ny dato eller refusjon.

1.984,00 NOK
1.984,00/hver