Mat bevart
- et kurs for deg som vil ta vare på maten
med Vibeke Eggum De Lafuente
Skulle du ønske du hadde et spiskammers fylt av hjemmelaga kjøttgryter, supper, og grønnsaker - klar til å varmes opp i en hektisk hverdag?
Med nettkurset "Mat Bevart" lærer du hvordan du kan lage din egen sunne ferdigmat, samtidig som du tar kontroll over din egen matsikkerhet, hvordan du kan bygge et spiskammers fylt med ekte og holdbare råvarer - alt du trenger for trygghet både i gode og utfordrende tider.
Har du kjent på frustrasjonen over å kaste mat som er blitt dårlig, eller kostnaden ved å kjøpe mat full av tilsetningsstoffer? Eller kanskje lurer du på hvordan du kan gi familien din kjapp og næringsrik mat, uten å være avhengig av at butikken er åpen hver dag? Eller kanskje du bare har lyst å lære hvordan du tar vare på sesongens godsaker hele året? Vel, les videre.
Til deg som kun lurer på prisen: Mat Bevart prisen står nederst på denne sida, eller trykk på lenken rett under.

Dette kurset er for deg
… som er opptatt av å spise mest mulig sunn mat, men i hverdagen må du ty til enkle middagsløsninger for å få ettermiddagsklemma til å gå opp mellom jobb og kjøring til fotballtrening.
… som har lyst å ta vare på alle grønnsakene fra hagen eller andelsgården, men blir overveldet når alt modner samtidig, og aner ikke hvordan du skal få dette til å vare lengst mulig.
… som har tenkt tanken på å kjøpe slaktet av en sau, en halv gris, eller kvart ku – men vet ikke helt hvor du skulle lagret all maten – fryseren er jo full fra før.
… som elsker å spise taco, men gremmes av alle tulleingrediensene i tacosausen, og hadde elsket å slippe å kjøpe tacosaus hver uke.
… som ønsker å bygge et matlager av hjemmelaget mat, minst for 7 dager som er anbefalt – men også tenkt på så deilig det hadde vært å kunne hatt mat nok for en hel måned eller ett helt år i boden.
… som hadde likt å vite at når strømmen går blir ikke all maten ødelagt, fordi du har hovedsakelig lagret mat som ikke trenger strøm for lagring.
…som har hørt botulisme blitt nevnt, men vet ikke helt om du har skjønt det helt.

Teori
Vi går gjennom teorien og historien som gir oss forståelsen av hvorfor vi gjør som vi gjør, og hva det er som ødelegger maten.
Nyttige råd
Få praktiske tips om utstyr og fremgangsmåter for hver teknikk, slik at du alltid lykkes med dine konserverings-prosjekter.
Utstyrsguide
Du lærer hva du skal se etter i en trykkhermetiseringskjele, og hvor du kan kjøpe. Du lærer det du trenger å vite om hvilke glass og utstyr du kan bruke, og hvor du får tak i det.
Matlager
Kom i gang med ditt matlager for travle ettermiddager, kjappe løsninger med rene råvarer innenfor ditt matbudsjett.
Oppskrifter
Fra klassisk sylting og safting til spennende varianter som kimchi, hermetiserte kjøttkaker, syltet løk, surkål, tacosaus for ett år, hermetisert fiskesuppe, hermetisert mirepoix og makrell i tomat.
Praktisk læring
Du ser videoene og konserverer selv på ditt kjøkken, i ditt eget tempo. Vi lager ferdige middagsretter, sideretter og råvarer du kan kombinere i det nærmest uendelige til nye retter selv på travle dager.

Hvem er jeg?
HEI! Jeg heter Vibeke, og jeg lærer deg å konservere mat, slik at du kan ha et lager fylt av hjemmelaga ferdigmat, og dermed spare tid og penger.
Jeg er både sykepleier, småbruker, mamma, kurs- og foredragsholder og en lidenskapelig forkjemper for trygg mat og selvberging. Jeg har lært konservering fra jeg var lita, men det var først da jeg ble introdusert for trykkhermetisering at jeg oppdaget alle mulighetene. Jeg har bygget kunnskap gjennom år med prøving, feiling og læring – alt med mål om å fylle spiskammeret med mat som både smaker godt og gir næring for familien min.
Mitt ønske er å hjelpe deg til å stå stødig i kjøkkenet, slik at du kan skape nysgjerrighet og ha det gøy ved å ta vare på maten. Gjennom "Mat Bevart" deler jeg denne lidenskapen med deg, slik at du også kan få tryggheten og friheten som et eget matlager gir.
Lås opp hemmelighetene bak ekte matbevaring – enkelt og trygt!
Glem endeløs scrolling, usikkerhet og tidkrevende prøving og feiling. I Mat Bevart får du steg for steg instruksjoner, repetisjon, svar på ting du ikke visste at du lurte på. Vi tar det i ditt tempo – du trenger ingen forkunnskaper, bare lysten til å lære!
Bygg opp et matlager som sparer både penger og miljøet
Hvem elsker vel ikke å fylle spiskammeret med sunne, egenproduserte matretter og konserver? Ved å bruke råvarene som er i sesong kan du både kutte matbudsjettet og gjøre en innsats for miljøet, samtidig som du utvider matlageret ditt sakte men sikkert.
Si farvel til ferdigmat og hei til ekte, næringsrik mat!
I dette kurset lærer du å lage alt fra syltetøy og hermetiserte grønnsaker og kjøtt, til fermenterte sauser og gulrotpulver, fullstappet med smak og næring. Skap trygg mat for deg og familien – uten tilsetningsstoffer og skjulte ingredienser. Her får du enkle oppskrifter på rene, naturlige retter som varer.
Få friheten til å stole på ditt eget matlager
Bygg opp ditt eget lager med holdbare, hjemmelagde produkter. Med teknikkene i dette kurset vil du stå rustet for alt fra uventede gjester, personlig krise til langvarig strømbrudd – tryggheten ligger i ditt eget spiskammer.
Ta kontroll over egen matsikkerhet og inspirer familien
Med kunnskapene fra kurset kan du gå foran som et forbilde for familien og inspirere til en mer selvstendig og bærekraftig hverdag. Ikke bare lærer du teknikker som holder maten trygg, men du styrker også matsikkerheten hjemme – en gave som gir trygghet og frihet hver dag.
JEG VIL være med på kurset!
Elise skriver
"I går var eg på Kiwi. Fant to svineribber i tilbudsdisken. Dei har vore frosne, så å fryse igjen hadde jo ikkje vore et alternativ. Tenkte; Fader! No skulle eg hatt trykkhermetiseringskjele og laga pulled pork!"
Vibeke svarer
"Jepp, tenk på alle middagene som kunne vært "matreddet" fra datodisken, helt uten å ta opp plass i fryseren din.
Det og mere til hjelper jeg deg med på Mat Bevart!"
Jeg har laget dette kurset til deg som ikke har så mye kunnskap om konservering fra før, eller at du har noe kunnskap fra før, og vil lære mer.
Jeg har laget dette kurset til deg som mener at det er verdt å bruke penger på kunnskap, samlet og konsentrert og ferdig filtrert.
Dette er mange timer med scrolling spart!