
10 grunner til å IKKE melde seg på Mat Bevart
Nov 23, 2024Jeg har snakket om dette alt for lenge, og nå er kurset snart klart for å se dagens lys. Mat Bevart er et nettkurs som handler om å gi deg tryggheten og ferdighetene til å konservere mat på en sikker og effektiv måte. Kurset dekker alt fra grunnleggende teknikker til mer avanserte metoder, slik at du kan bygge opp ditt eget lager av hjemmelaget, langtidsholdbar mat.
Kurset inkluderer flere moduler som tar deg gjennom de ulike konserveringsmetodene: hermetisering i vannbad, trykkhermetisering, fermentering, tørking, salting, røyking og mer. Du lærer ikke bare teorien, men får også praktiske oppskrifter og veiledninger, inkludert en egen "tacofredag" – med alt fra hermetisert tacokjøtt til fermentert salsa.
Det er et kurs for deg som ønsker å få kontroll over din egen matforsyning, redusere matsvinn, spare penger, og skape et næringsrikt og bærekraftig matlager.
Jeg har selvfølgelig (helt objektivt) stort sett bare gode grunner til at du skal melde deg på, men vi vet alle at alt er ikke for alle. Derfor kommer nå lista over grunner til hvorfor du ikke trenger å melde deg på kurset.
- Du ELSKER matbutikken
Hvorfor skal du lære å hermetisere din egen mat når du kan nyte lange køer på butikken etter jobb? Ingenting slår gleden av å betale overpris for ferdigmat med ingredienser du ikke kan uttale!
- Du har NULL lyst på ekstra trygghet i hverdagen
Trygghet? Nei takk! Livet er da mer spennende når du aldri vet om fryseren plutselig ryker, og all maten din går til spille. Å leve på kanten er jo halve moroa, ikke sant?
- Rotete kjøkken er ikke din greie
Hvis du foretrekker et kjøkken som til enhver tid ser ut som et minimalistisk isøde og frykter den minste antydning til søl, så er nok ikke hermetisering for deg. Her snakker vi tomatsaft overalt og kanskje litt ekstra kaos. Perfeksjonister bør snu i døra!
- Du elsker å kaste bort penger på ultraprosessert mat
Hvorfor spare penger på hjemmelaget og langvarig matlagring når du kan bruke hele lønna på ferdigmat full av kunstige ingredienser? Hva er vel bedre enn litt invertert sukkersirup og karagenan til frokost?
- Du har ingen interesse av å lære nye ting
Hvis du helst ikke vil få nye ferdigheter eller oppleve de tilfredsstillende "aha"-øyeblikkene, så er dette kurset helt unødvendig. Hermetisering og fermentering? Det høres da altfor lærerikt ut. Og du mener jo at bestemors metode var den eneste rette, og de som kommer med andre måter å gjøre ting på, trenger du ikke høre på.
- Du vil helst IKKE være beredt for noe som helst
Matberedskap? Pøh! Hvem trenger det? Strømbrudd, kriser, naturkatastrofer – bring it on! Å ha mat på lager er for de som faktisk liker å være forberedt på livet. Det er jo gøyere å løpe til butikken i panikk, er det ikke?
- Du misliker følelsen av mestring
Ingenting er verre enn den tilfredsstillende følelsen av å ha laget og lagret noe selv. Hvorfor oppleve stolthet over egne ferdigheter når du kan forbli uvitende om hvor enkelt det faktisk er?
- Du har nok hobbyer fra før
Strikking, Netflix-binging og stirre-i-taket-tid fyller nok dagene dine. Å legge til hermetisering som en koselig hobby som faktisk gir deg mat i stedet for flere halvlange skjerf og uferdige prosjekter? Nei takk, du har nok å gjøre.
- Du vil unngå å imponere venner og familie
Du vil vel ikke bli kjent som den som alltid har et glass hjemmelaget syltetøy, eller den som serverer taco med alt fra hjemmehermetisert mais til fermentert salsa? Det ville jo vært utrolig slitsomt å få skryt fra alle kanter.
- Du liker ikke koselige aha-øyeblikk eller latter på kjøkkenet
Hvis du trives best med stress og rotløse kjøkkenprosjekter uten klare resultater, så styr unna dette kurset. Her får du nemlig oppleve masse latter, mestring og muligheten til å si "Se hva jeg har laget!"
Så hvis du kjenner deg igjen i NOE av dette, styr unna "Mat Bevart"! Det er rett og slett ikke noe for deg...